PT Niklas

Sista sommardagen 2016

Hallå hallå...

Vilar fortfarande och i morgon blir det mer utmaning framför mig på agendan ;) I dag har jag skapat en symbol för mitt varumärke och betalt för det som så småningom kommer att synas lite här och där ;) Det första intrycket av den nya logotypen ska direkt ge ett klart sken utav vad företaget handlar om dvs. fitness ;) Min magkänsla säger att detta är ett stort lyft för företaget och logotypen är vacker samt passande.

Vad gäller min förkylning så är den nästan helt borta :D Och mina högskolestudier fortsätter fast nu inom Sports management vilket är jätte kul :) I dag är det den sista sommardagen på den här året för i morgon intar hösten på allvar :(

Järntabletterna är nu slut, men har gott och grönsaker som broccoli ;) bland annat.

Omega 3&6 tabletterna är halvslut och EAA tog slut i morse så det enda tillskottet utöver fiskoljan som är kvar är Vassleproteinet och BCAA.

I september blir det dags för inköp igen. 

näst sista sommardagen på året
God dag mina läsare!

Förkylningen blir bättre och bättre och det gläder mig mycket inför mitt kommande test på torsdag. Inga armisar denna vecka har jag bestämt mig och träningen ställs normalt in hela veckan för återhämtningens skull ;)
Det blev lite sent på ett styrelsemöte som jag sitter med i på hemmafronten, men det var viktiga frågor som diskuterades vilket var extra intressant.
Tillför kroppen med extra mycket C-vitamin just nu för att påskynda återhämtningsprocessen och det ger resultat sedan starten ifrån helgen :D
Regnig måndag :(
God morgon!

I fredags blev det morgon träning med kunderna och tandläkarbesök m.m. och det var varmt och fint ute ;) och jag hann med ben press, chins up och Russian Twist. :)
Igår söndag hann jag köra squats och stående flyes samt vadpress. Gårdagens nya kunder presterade bra och var jätte nöjda för sin tid. Som denna natt så har jag sovit riktigt illa, så därför kommer jag inte att träna alls. Vad gällande armisar så ställer jag in det pga. tröttheten :(
Så ikväll blir det att lägga mig tidigare än vad jag hade planerat från igår :( .... Jag ser jätte fram emot torsdag för då ska bilen in på sin första service i mitt ägo och passar på att byta ut framrutan. Får ut en kostnadsfri lånebil som ingår i mitt serviceavtal med tillägg ;)
Därefter blir det till att åka på intervju och flera tester ifrån det senaste fysprovet som jag tidigare hade.
Efter det så är det helgen som jag väntar på :D .... Ska verkligen försöka vila ut den ;D
 
En av mina kunder påminde mig om brukandet av D-vitaminen och jag blev faktiskt glad för att kunden hade tänkt på det åt sig själv nu när vi går in mot mörkare tider utomhus där den starka solen försvinner som annars ger oss D-vitamin. Normalt så får ni i er det ifrån olika livsmedel annars som bl. a fet fisk, lättmjölk som rik på A & D-vitamin, ägg och fetare mejeriprodukt m.m.
För er som inte vet så är D-vitamin väldigt viktigt för oss som människor och att D-vitaminen är en grupp fettlösliga prohormoner som påverkar balansen mellan kalcium och fosfat i blodet, men för att D-vitaminet ska kunna "upprätthålla" balansen i blodet så behövs ett samarbete med en annan prohormon som heter parathormon och är en bisköldkörtelhormon "polypeptidhormon"  som bildas i bisköldkörtlarna. Så dessa två hormoner tillsammans med fosfat är de ämnen som reglerar balansen till mycket i vår fina kropp.
Det finns tillskott av D-vitamin att köpa hos Apotek till exempel på tabletter och i flytande vätska.
Det finns även att köpa som kosttillskott på pulver. Det finns flera olika konkreta tänkbara exempel på symptom på brist av D-vitamin. Du känner dig exempelvis orkeslös, trötthet, ökad nervositet och hög puls m.m.
Människan är rent biologiskt beroende av dagsljuset och framför allt den starka typen av solstrålar som ger oss näring där den kemiska processen sker i vår hud med D-vitaminen framför allt ;)