PT Niklas

Fredag

Hallå där i hettan! :)

Solen skiner för fullt och ger gott om värme här i den kungliga huvudstaden idag :) Ikväll blir det både högintensiv träning precis som det blev igår ;) Det som kördes igår på hemmaplan var tunga hantellyft, ryggresningar och "sumo" squats samt brände på kappmusklerna ordentligt med mina shoulders up med gott resultat :D Jag kommer att få jobba natt tonight och är förberedd för det :)

Mitt morgonpass imorgon blev förflyttad vilket innebär att jag får sova ut min helgdag imorgon lördag. Jag är även taggad för det planerade kajak åkande imorron.

Men nu tycker jag att vi tar helg mitt i sommaren och säger hejdå! innan sista sommarmånaden träder i kraft ;)

Torsdag
Hejsan!

Idag är det svalare vilket är otroligt skönt tycker jag :)
Igår körde jag av ett svettigt styrkepass med 200 st Russian Twist, 5 minuter Plankan och 50 st biceps curl med hantlar samt 50 stycken shoulders up på hemmaplan :)
Ikväll och i morgon kväll blir det träning igen och ikväll blir det fokus på annat också.

Jag tänkte berätta lite om hur lätt träningen kan komma av och om självdisciplinen som erfordras för att bevara det du byggt upp!
Många som tränar både kondition och styrketräning tror sig veta "tillräckligt" om hur de tränar rätt och på bästa möjliga sätt m.m.
Men faktum är att det många redogör för mig och det jag upptäcker själv hos dels mina kunder och icke kunder är att många skulle nog behöva investera i sig själva mycket mer än vad de i själva verket gör. Det handlar inte om att tjäna pengar bara utan att bidra med rätt kunskaper och erfarenheter och framför allt personlig utveckling hos individen på både det psykiska och fysiska planet ;)
Alla de jag möter som försöker visa sig kunna/veta bättre om någonting inom träningen/kost som jag vet att de har fel på låter jag vara för sig själva och de får ingen hjälp så länge de inte ändrar sig och anlitar mig och då blir det en annan sak ;)
Alla som är helt ute och cyklar med deras "kunskaper" inom träningen ler jag bara åt när de motsätter sig det enda rätta faktum som gäller. Som PT så upplever jag det provocerande när kunden har fel och där man i egenskap som PT bara vill gå in och tillrättavisa missuppfattningen, men måste ibland mestadels låta bli så länge som jag inte får betalt för besväret ;)

Jag upptäcker mycket på de jag möter under träningar på gymställen etc. och en god PT ska kunna mäta fysiken och kunna jämföra och utveckla resultatet åt kunden för att öka motivationen till kunden som betalar mig som ska ha koll på dennes fysik och utveckling, brister etc.
Varje gång som jag blir anlitad som PT så blir jag så pass glad för just den kunden som valt att anlita mig som äntligen har gjort en bra val för sig själv oavsett hur kunnig den personen själv är, bakgrund, yrke etc.
Det finns alldeles för många atleter som inte tränar fullt ut eller får ut all valuta sin valuta av sin nedlagda träning som exempelvis handhavande fel. Många tränar fel och många glömmer också bort att tänka på sin egna personliga säkerhet under träningen och får skador av olika slag och skäl.

Rehab är ursäkta ordspråket "jävligt" viktigt att fullfölja och slutligen slutföra i enlighet med föreskrivna rekommendationer givetvis.
Glöm inte bort att återhämtningen är lika viktig som själva träningen. Musklerna växer snabbare än muskelfästen så som senorna dvs. de växer inte i samma takt när du tränar hårt/tungt/explosivt.
Jag gillar verkligen när människor kommer till insikt med värdet av att ha en egen bra PT som mäter ens olika svagheter och styrkor, jämför, utvecklar, rekommenderar och avråder ifrån sådant som är och kan vara hälsoskadligt.
Om du investerar i en bra PT som exempelvis mig så kan du få ut extremt mycket av dig själv som du bland annat inte själv visste om ;) Tyvärr så kostar det en bra slant för att få ut så mycket som möjligt, men glöm inte hur värdefull informationen är som du får ta del av om just dig själv.

Kosten.... Kosten är mycket viktig precis som sömnen.
Om du har satt upp ett mål med dig själv, du kanske har fattat ett tungt beslut om att förändra din livsstil till en bättre inom hälsan så är det viktigt att du fullföljer ärligt alla rekommendationer du får av din PT. Glöm inte att det du förpliktar dig att fullfölja hos din PT är BARA för din egen skull och ingen annans!

Om du har tagit beslutet inom dig själv om att förbättra din livsstil, så kontakta gärna mig så bokar vi in en rådgivning som med största sannolikhet kommer att ha ett stort värde i samtalet som ges för dig. Oavsett hur långt du har kommit med ditt uppbyggande av din fysik, så måste den dagligen underhållas trots olika typer av uppehåll.
Utlovat resultat-----> kommer när du blir mer seriös av dig själv och vill ta dig själv till nya högre nivåer inom fysiken med min expertis hjälp ;)
Trött...
Hallå på er läsare!

I måndags kväll blev det 5 km intervall löpning 3+2 med goda resultat och därefter 5 minuter plankan och 200 stycken russian twist samt 5 set skit tunga biceps curl som tog ordentligt därav klarade jag bara max 1 RM per set :)

Armani skorna har kommit till VD kostymen och är mer än nöjd nu :)
Sommarsäsongen har genererat minimalt med inkomster till företaget, men det ligger på med många förfrågningar på kö med start september ;)

En annan grej som jag håller på att jobba hårt med är det nya säljteamet som jag vill starta upp i höst/vinter om jag finner det jag vill och behöver.
Priser och utrustning har jag redan hittat och behöver inte bekymra mig med det i alla fall ;)

Få se om det blir lite hemmaträning under denna vecka ;)