PT Niklas

Diabetes typ 1 & 2
 
 
God morgon!

Igår blev det 400 stycken armisar och har gjort 400 stycken armhävningar idag.

På påskafton blir det påskmiddag med trevligt besök hos svärföräldrarna och på söndag blir det sedvanlig PT arbetsdag och på måndag blir det en avlämning med barnen hos sin mamma och direkt därefter åker jag vidare till ordningshållningen som jag ska byta roll till ;).

Jag har tyvärr fått indikationer på en förkylning i kroppen :(, så jag tar det lugnt med träningen på hemmafronten beroende på hur det utvecklar sig vill säga. Jag får anpassa mig efter rådande situation som vartefter utvecklar sig. Jag och hjärtat planerar styrketräning på hemmaplan ikväll, men får se hur jag känner mig då :(.

Visste du om att brist på vatten förstör din uppbyggda fysiska prestation avsevärt mycket mer än du tror? Faktum är att så fort din kropp får för lite vatten i sig så påverkas kroppsavkylningssystem negativt, transportmöjligheten av syret i blodet till dina muskler fungerar sämre än i normalt fall likaså gällande koldioxiden för den delen, försämrad framkomlighet för näringsämnen i blodet och brister i upprätthållandet av kroppscellerna. Du hör!.... Mycket negativa processer startar igång i din kropp när du blir en dålig vattendrickare! När du känner dig uttorkad pga. vätskebrist, har du en någon aning om vad som sker i din kropp generellt? Nämligen att din muskelnedbrytningsprocess ökar så att kroppstillståndet hamnar i ett katabolt läge istället för det främjande läget "anabolt" som ska vara strävan!
Enligt näringsfysiologen Fredrik Paulún så finns det studier som bland annat visar att om du tillser med en bra vätskebalans i din kropp så är det gynnsamt för hälsan och det förebygger hjärt- och kärl sjukdomar bland annat samt cancer i tjocktarmen och kissblåsan ;).

Det jag blir extra glad över är att denna kända näringsfysiolog erkänner och rekommenderar att frukosten är den viktigaste målet på hela dagen.

En annan viktig sak både allvarlig och viktig... Autoimmun sjukdom kopplat till kosten! Kroppen varnar dig på olika sätt och vis för ämnen som din kropps immunförsvar reagerar felaktigt på som kan var "myggbetsliknande bett" som kliar nån timme eller så som sedan "plötsligt" försvinner efter ett tag när kroppen reagerar annorlunda med ämnet som du och läkare ännu inte vet om som du är intolerant mot. Du får helt enkelt testa dig fram kolla med de vanligast förekommande ämnen som vi idag reagerar negativt på så som exempelvis laktos, gluten, ägg, komjölkprotein, fisk etc.
Det tar tid, men det är det värt i slutändan när din hälsoproblem är löst med vad du ska undvika i kosthållningen. Det kan även innebära kryddor och annat som räknas som livsmedel som du minst anar att det är det som det egentligen handlar om :D. Vetskap är både intressant och spännande att utforska och vi lär oss mer och mer ju mer vi vet om saker och ting eller hur? ;).

Det är strax över 300 000 människor i vårt avlånga land Sverige idag som tyvärr får diagnosen , klassad som sjukdom "diabetes typ 2" som är åldersdiabetes. Men ni får inte glömma bort att det hela tiden finns ett stort mörkertal som inte har kollat upp sig och blivit utredda för den sjukdomen så siffran är med andra ord mycket högre än vad vi befarar troligtvis enligt mig.
Men en sak är säkert.... Diabetes typ 2 "åldersdiabetesen" har väldigt starkt koppling till brist på motion gällande din hälsa och din kosthållning! Så nu vet du vad du behöver vidta för enkla billiga åtgärder för att förebygga en oönskad sjukdom som kommer att förändra hela ditt liv om du får det sjukdomen. Och det värsta är om du får sjukdomen, så dör du med den också dvs. du får leva med den hela livet ut! Så nu vet du av mig vilka enkla åtgärder som du behöver göra livet ut från och med idag: Träna regelbundet och se till att du har en bra kosthållning så slipper du betala ett dyrt och oönskat pris ;).

Det finns en annan diabetessjukdom som heter diabetes typ 1 och där behöver du ta in hormoner snabbt i kroppen via injiceringar från insulinsprutor. När de med denna typ av sjukdom får för lågt blodsocker så innebär det att dem sakta men säkert börjar närma sig för livsfarligt dödligt läge egentligen och behöver snabbt via blodet få i sig insulin som ska tas upp direkt via blodsockret.
Blodsockret är livsviktigt och det behöver du ha kontroll över.

Senast idag mottog jag en fin bekräftelse som jag inte hade räknat med ;D .... "Visst har du gått upp i vikt?" fick jag höra och jag sken som en sol :D .... Jag kämpar på varje vecka med att bygga upp ren äkta muskeltur där målvikten ska ligga på 90 kg ;). Jag vill inte skryta om min kroppsfigur, men kan säga att utav den vikten utan kläder på så är jag stabilt byggd kan jag försäkra er om och min uthållighet inom styrketräningen har stigit och börjar ge fint resultat :). Under våren planerar jag att köra en riktig deffning inför min sommarsemester och jag tänker börja sakta med säkert med start redan nästa månad i maj och när vi kommer in på 1:a sommarmånaden Juni så börjar allvaret inom deffningen. Nu ska resultaten synas noggrannare än någonsin i historien ska ni se ;).
Jag ligger på 88 pannor idag och har 2 jävla enkla tunga kilo kvar att bygga upp och det handlar nu om att utmattade muskelaturen så att den skriker av smärta och näring samt vätska. Ösa på med byggstenar till muskelbygget och se framåt med ny vision :).
Ett personligt stort tack till min goda vän som kollega Raivo och jag hoppas att du läser detta för att du värmde min själ med de fina uppmuntrande orden vid lunchen :D.
 
Den fysik som jag har byggt upp hittills har jag testat fullt ut och som gav fina resultat som innebär att jag kan springa med en person på över 110 kg på ryggen, jag klarar av sprinterlöpning på högintensiv nivå, jag klarar medel och långdistans löpning, jag klarar av simning på tid gällande uttagningstester för polishögskolan & brandförsvaret och det roliga är att jag klarar av med höga betyg i de svåraste utmanande militära testerna enligt när jag senast testades förra året och då pratar vi särskilda styrkor och inte de vanliga där endast de bästa av de bästa blir uttagna efter betyg, tester och olika bedömningar m.m. Så jag är mer än nöjd egentligen gällande den grymma fysik som jag lyckats bygga upp och vet med djup kunskap och erfarenhet vad som verkligen krävs av en för att uppnå mina nivåer ;).
 
 
#1 - norrsken emmis

härligt med träning =)


Svar: Ja, vad är bättre än att investera i sin egen hälsa när vi pratar träning. :)
PT Niklas