PT Niklas

Ingefära med svart te
God morgon! :D

Solen skiner över Stockholm just nu och försöker värma upp den kalla staden :).
Igår kom det ett oväntat märkligt väder med mycket snö under några timmar mitt på dagen och därefter var det solsken och inga tecken av snöfall syntes till någonstans.

Igår kväll tittade jag och älskling tillsammans efter middagen på ett viktigt intressant program från SVT play angående socker :

https://www.svtplay.se/video/6614800/sockerfilmen/sockerfilmen-avsnitt-1

Dessa fakta från filmen kände jag redan till sedan min livsmedelsutbildning under gymnasietiden, men ibland då och då behöver vi människor bli påminda om sådant vi en gång redan fått lära oss just för att minnas bättre vad vi bör tänka på dagligen.

Just det här med kosthållning är avgörande för din hälsa oavsett om du tränar eller inte alls!
Många sjukdomar är starkt kraftigt relaterade till hur du som människa lever ditt liv och nu pratar vi bara kosthållning och inte mediciner, illegala droger, tobak, snus och andra ohälsosamma produkter som vi är så flitiga på att stoppa i oss i ONÖDAN!

Igår till exempel så gjorde min sambo en stark blandning av svart te tillsammans med svensk honung och ingefära vilket gav mig en riktig powerboost som min kroppen kände av omedelbart och det enkla naturliga som användes gav resultat på en gång och sitter än kvar i mig idag en dag senare alltså :).

Ikväll blir det en åter dos av miraklet ;)
Det jag råder er alla gällande er dagliga kosthållning är att vara fullt medveten av vad ni stoppar i er från och med att ni går upp tills att ni går och sover för natten ;). Selektera livsmedelprodukter som ni handlar i affären och granska näringsdeklarationen väl för det som gör er fetare är inte FETTET utan det är KOLHYDRATERNA "SOCKRET"!!!!
Hört uttrycket sen tidigare "SAME SHIT DIFFERENT NAMNE"??
Det har jag och sockret har många smeknamn, men det intressanta i detta är att alla dessa olika namn på sockret är alltså skadligt i överdriven konsumtion än vad din kropp efterfrågar utefter dina dagliga behov och förutsättningar förstås ;).
Sockermedvetenhet rekommenderar jag ska ökas och beaktas som följd blir det att selektera mycket bättre i mataffären.

Vad är egentligen viktigare än er egen hälsa utöver era egna barn förstås? Inte alla svarar lika på den här frågan, men kan säga så här att majoriteten av de tillfrågade svarar likartat genom att när den egna personliga hälsan är allvarligt hotad på något vis och bekräftas av exempelvis sådana som mig PT, läkare, dietister etc. så först då börjar du kanske att inse att livet börjar gå åt "helvete" och då gör du allt i din makt oftast för att "åtgärda" problemet som kan vara din munhälsa eller annat i kroppen.

Jag som PT har full förståelse för en del människor som har ett tidspressat liv som gör att dessa människor inte oftast hinner ha kontroll över sin hälsa mer än att se sig själv i spegeln.
Där kommer exempelvis jag in i bilden i deras liv som bistår med expertishjälp för att ha kontroll över deras hälsa över det som jag kan hantera och skulle jag sakna befogenhet eller verktyg för att vidta vidare åtgärder så hänvisar jag alltid vidare till rätt typ av instanser som kan vara läkare, naprapater, kiropraktorer, fysioterapeuter, dietister m.fl.


Nu tackar jag för mig och önskar er alla en fortsatt trevlig dag! :)