PT Niklas

Förkyld och strax 1 år äldre
 
God morgon på er mina duktiga läsare!

Idag är det sämre väder och mer blås :(. Och det värsta är inte vädret tycker jag, utan det är att jag är förkyld dagen innan min dag :(.

Igår kväll så styrketränade jag effektiv träningstid på hela 50 minuter+ tillsammans med fästmön och det var trevligt :).
Det jag körde var hantel press, shrugs, crunches och barbell arm curl och extra många crunches där jag kopplar ihop benen med hjärtats ben och övar tillsammans i ett jämt och kontrollerat tempo där vi hela tiden känner muskelkontakten vilket alltid är A & O inom styrketräningen ;).
På en av korten så ska jag just lyfta upp en 24 kg kettlebell som jag använder till shrugsen dvs. "shoulders up" ;D. Observera att jag inte spänner benen på något särskilt sätt, hahaha... :D

Och igår hämtade jag faktiskt ut de nya reklamkläderna för företaget där jag kommer att visa upp ett förebildsläge som direkt reflektion till vad N.G Goal Vision Dream speglar inom fysiken ;).
Och där vill jag också var noga med att påpeka att jag inte heller spänner mig på någon bild alls dvs. flexar. Och om ni nu tycker att jag är V-formad så ska ni bara veta hur jag ser ut när jag är i tävlingsform och frisk samt när jag flexar ut ordentligt den breda ryggmuskelaturen ;D.

Tyvärr så har jag blivit smittad av en vis person gällande förkylningen och jag vet vem, men nu gäller det att vila och försöka återhämta sig i form på nytt för att så småningom kunna återuppta träningen igen :). Igår kväll innan lägg dags så drack jag ekologisk te med mycket svensk honung och ingefära vilket var en kanon god hälsoboost :).
Jag har i alla fall hunnit få 2000 stycken armhävningar utförda från i måndags utöver konditions och styrketräningen i övrigt på hemmaplan vilket jag är jävligt nöjd med ;).

I morse när jag läste i dagens Metro, på sid.12 där så blev jag extra glad över en kvinnlig PT som tyvärr inte hade sin egna kropp som en god förebild, men redogjorde utförligt och bra hur du ska träna rätt på bästa sätt teknikmässigt när du utför just armhävningar.

Jag håller med hennes text och den bild som visades i artikeln.
Det finns olika tekniker och var det ska extra mer på, men det handlar om mycket annat också än bara teknik som exempelvis timing, kost, sjukdom/skadehistorik, fysik status etc.
Men den gamla hederliga klassiska övningen är riktigt bra när du utför den korrekt så att säga ;).Som domaraspirant så ser jag mycket fram emot att få möjlighet till att provdöma tävlingar och här tänker jag bjuda på något fint inom fysikens värld som jag länkar er till, dock gäller tävlingsgrenen männen bara vid detta klipp: https://www.youtube.com/watch?v=DACdlUxddeE
 
Trevlig helg!
kyligare torsdag
God morgon!

Igår kväll när jag skulle gå lägga mig så fick jag spänningshuvudvärk och det kändes som att det berodde på vädret utanför hemmet.
Igår var ingen alls rolig dag för mig :(.
Men ska försöka styrketräna med hjärtat ikväll på hemmaplan :).

Jag upptäckte på blockets annonser att handeln för begagnade cyklar och gått upp i pris, faktiskt till orimliga priser och när jag har försökt att kontakta ett par stycken så får jag inget svar tillbaks.
Det ryktas om att åska är på väg in igen och det kan vara det som är en trolig orsak min gårdagens huvudvärk på kvällen, hahahaha :D.

igår blev det 700 armhävningar utförda under dagen och startade denna morgon med 300 stycken nya ;) och är uppe i 2000 stycken ;D.
Härlig sommardag :)
 
God dagens mina kära läsare! :D
 
Så här såg det ut i morse när jag stod och inväntade min morgonbuss som var försenad.
Igår passerade jag veckans uppsatta träningsmål med armisarna hela 1000 stycken utförda ;).
Denna morgon startade jag med 700 stycken ytterligare och är uppe i 1700 stycken hittills ;D.
 
Tycker du som läsare att Sverige är ett bra land att leva i? Du som är född i Sverige, känner du stolthet för din nationalitet? Har människorna överlag generellt ett bra skydd i Sverige med stöd av dess rättigheter?
Du kanske börjar undra varför jag ställer dessa frågor? Svaret är enkelt.
 
Jag är född här och är en av flera svenskar som är stolta över sin nationalitet. Jag är stolt över våra "Sverige" lagskyddade rättigheter som inte alla länder runt om i världen har idag. Du kan gå väldigt långt som person med stöd i grundlagen att du inte begår ett lagbrott pga. att det är just en rättighet. Vet ni vad jag syftar på som utmärker vårt fina land Sverige, som Sverige är kända för i världen gällande just rättigheter bland invånarna här?
 
Det är just ÅSIKTSFRIHETEN, den är jävligt starkt förankrad i grundlagen och ger mig rättigheten att fritt uttrycka mina åsikter i bland annat form av tankar etc.
Varför jag tar upp denna väldigt viktiga rättigheten är just för att i veckan så blev jag kränkt pga. min åsiktsfrihet och det ska ingen svensk behöva bli tycker jag!
Hyckleri är ett ord som tyvärr passar in på många människor som lever här bland oss och det handlar egentligen om att erkänna alla sina handlingar goda som onda. När min åsiktsfrihet blir kränkt, så har jag starka skäl till att reagera och att försvara min kränkning punkt slut.
 
 
Nu går vi över till träningen... Igår så valde jag att löpträna 8 km och jag råkade ut för en muskelskada vid min vänstra soleus vilket gav mig värk och ett haltande i uppförsbacken som jag sprang uppför :(.
Pga. bakgrund och erfarenhet spelade en avgörande roll i slutet av händelsens utlopp, så fortsatte jag min konditionsträningen till målet och stretchade av ordentligt.
Tigerbalsam smordes på ordentligt både igår kväll och i morse och det har avhjälpt lite i alla fall.
Ikväll blir det styrketräning och resten av veckan pga. min benskada :(.