PT Niklas

Solig skön fredag

God dag på er läsare och vilken härlig fredag vi har fått i Stockholm idag! :D Igår kväll slutförde jag faktiskt mitt uppsatta mål med 500 stycken armisar och i morse pumpade jag upp 500 stycken nya ytterligare och känner mig nöjd och stabil med mina 1000 stycken utförda armhävningar på 3 dagar :).

På söndag blir det att ta itu med flera olika PT kunder varav en ny stammis :D.

 

 

Här kommer lite fredags pepp för ökad motivation till att träna hårdare och att gå all in! ;D Muskelförtvining glömmer många människor tyvärr bort. Ju äldre du blir från 35+ ju viktigare blir det att tänka på de snabba och korta muskelfibrerna som aktiveras vid explosiva och tunga rörelser. Ålderssiffran är tagen från min syn, det finns flera olika studier som kan säga allt från 20-50 års ålder och framåt som det börjar hända grejor i kroppens muskelvävnader.

Jag observerar och studerar av eget intresse andra människors träningar och levnadsstil där kosten är inkluderad. När jag känner att mina egna studier är klara så tänker jag skriva om min egen studie gjord på min egen forskning.

http://www.doktorn.com/artikel/sarkopeni-muskelf%C3%B6rtvining-%E2%80%93-g%C3%B6r-test-f%C3%B6r-att-se-om-du-%C3%A4r-drabbad

Den här artikeln som Svd skriver om rekommenderar jag er att läsa: Det som är extra intressant är att höra vad professorn Tommy Cederholm i klinisk nutrition vid Uppsala universitet hävdar genom att säga: "vinsterna för den som styrketränar är stora. Eftersom muskler bränner mer energi än fett ökar kroppens energiomsättning även under vila. Med minskad fettinlagring sjunker även risken för folksjukdomar som cancer, diabetes, hjärtsjukdomar och demens." Och Professorn Tommy menar också att "Det krävs att man tar i ganska rejält för att de inte ska tyna bort" och då syftar han på de snabba och korta muskelfibrerna.

Där hör ni hur viktigt det är att hålla träningen vid liv och ju hårdare du tränar ju mer gynnar det DIN HÄLSA i framtiden!

https://www.svd.se/intensiv-styrketraningkan-bromsa-aldrandet

Här bjuder på sköna motivationslänkar till din träning, kom ihåg.... Gör som jag genom att gå "ALL IN"! BAAM!

https://www.youtube.com/watch?v=MaPyC3I_jnE

https://www.youtube.com/watch?v=5EhBGM1PCcw

https://www.youtube.com/watch?v=utMyeo8vc-4

 

Trevlig helg på er mina läsare! :)