PT Niklas

kall torsdagmorgon
God morgon!

Igår kväll tränade jag tillsammans med hjärtat på gymmet och det gick sådär för min del pga. jag kände mig ur form alltså totalt urladdad i muskelcellerna :( vilket påverkade min prestation negativt. Det gick bättre för fästmön som körde på och jag tycker att hon är riktigt grym på allt hon gör och i prestation med tanke på hur långgånget hon är i graviditeten. Jag tror att många gymtjejer som ser på henne när hon tränar är rent utav sagt avundsjuka på att hon orkar kämpa på :D.

Jag hann köra sittande reverse flyes och är strax på väg för stegring där ;) och så körde jag mina tunga sittande flyes där jag krigar på vidare med goda resultat redan. Muskelaturen på framsidan av deltamuskeln och pectoralis major/minor har stärkts ordentligt vilket innebär att det är läge egentligen även där att börja stegra. Men jag väljer att avvakta lite till på den övningen inom stegringen ;). När jag ansträngde mig i low row på tungt så klarade jag av belastningen men energin var borta vilket gav mig en dålig effekt på träningen :(. När jag satsade vidare på liggandes leg curl för att träna mina hamstrings och gastroc nemius (vaderna) så fanns inte energin där heller när jag behövde den som mest.
Det gick något bättre i de andra övningarna som var pull ups, raka tricepsstreck, enarmsrodd och shrugs.

Jag körde en komplex styrkeövning som är en bra militärövning där du står plankan och arbetar upp med raka ben uppåt vartannat ben i taget. 5x1 minut paraellt med toe touch crunches och det var fysiskt krävande och svettigt kan jag lova där vilotiderna var minimala för återhämtningen mellan övningarna hahaha... :)
Avslutade träningen med obligatorisk stretching.

Ikväll kör jag och fästmön tillsammans igen på gymmet och det är hennes sista ordinarie gång på sitt nuvarande medlemskap, därefter så gästar hon bara. Jag ser fram emot kvällens utmaningar. Igår utförde jag 200 stycken extremt trötta armisar och idag har jag utfört 300 stycken armisar vilket får bli veckans mål också med hela 500 stycken totalt utförda godkända armhävningar ;D.
 
Igår gick jag på "känn" och det kommer jag att även göra ikväll och imorgon dagtid när jag ska träna.
Speciell onsdag
God dagens!

I morse var det både kallt och halt samt att hela E18 stod stilla från Åkersberga och i riktning mot Stockholm :( vilket förjävligt resulterade i att jag kom för sent till mitt arbete .

Ikväll gäller det och jag är tok laddad inför kvällens styrketräning bokstavligt talat :D. Jag har i alla fall startat med armisar idag och får se vilket mål som jag sätter upp för armhävningar den här arbetsveckan.
 
Det var inte mer än detta idag som jag har att meddela.
ice cold
Hallå hallå på er kära läsare ;D

Igår ställde jag in min träning och tyvärr även ikväll, men däremot blir träningen av resterande träningsdagar som är inplanerade så som onsdag, torsdag och fredag samt söndag :).
Det var ju redan iskallt igår och framåt kvällstid så frös det på ordentligt ute i Sthlms skärgård där jag bor :).
Jag var illa tvungen att tvätta ren minibussen från all smuts och det frös på bra mycket efteråt när bilen kom ur biltvätten vill säga hahaha...

På fredag kväll blir det tid för ordningshållning och lördagskvällen ser osäker ut än så länge. Men på söndag dagtid så blir det tid för att träna upp två stycken PT kunder.

Igår handlade jag så mycket frukt att jag måste göra mig av med en hel del, planerar att göra en fruktshake av något slag utöver äppelpaj ;).

 På den här bilden så är jag i off season och då kan ni kanske tänka er hur jag ser ut on season ;).
Tänk på att när ni väl börjar komma igång med träningen och bygger upp fysiken mot era egna uppsatta mål, att ni faktiskt också underhåller dem på rätt sätt. Det tar lång tid att bygga upp men går jätte snabbt att förlora det som ni har byggt upp. Kost och sömn hör ihop med träningen och återhämtningen är alltid lika viktig som själva träningen!
Idag har vi så mycket olika typer av livsmedel att välja bland och inte minst komplement biten till ordinarie kost. Här delar jag med mig några bra länkar som ni kan ta del av: