PT Niklas

Ovanlig varm måndag 6:e november
Hejsan!

Idag var det kyligt i morse, men nu mitt på dagen i huvudstaden Stockholm så är det 7-9 grader i solen så här mitt i november månad. Ikväll planerar jag att det är hög tid att köpa vinteroveraller till barnen och eftersom båda barnen går i lågstadiet så blir det overall denna säsong för dem. Förra och förr förra säsongen missbrukade barnen att använda sina vinterkläder korrekt under vintrarna som var kalla enligt skolpersonalen och barnen blå ljög för båda sina föräldrar att de inte alls struntar i sina varma fodrade vinterkläder under minusgraderna så därav blir det som konsekvens att köra overall i år punkt slut :).

I fredags blev mycket jobb både dag som natt och i lördags blev det nattjobb också. Jag storstädade båda våtutrymmena hemma där väggar, glasväggar, dusch med mera ingick och jag med älskling blev nöjda och glad över hur fint vi två hade gjort det hemma under helgen :D. Teamwork är A & O ;).

Jag planerar att sätta igång med inspelning av olika enkla hemmaövningar inom träningen och stretchingen ;).

Ett hett tips till er som har det svårt med att förstå er på stretching, när du är uppvärmd i kroppen och så mjukas ju musklerna upp sig vilket innebär rent vetenskapligt bevisat att har du träningsvärk innan ett längre löparpass så lär du känna av mindre av träningsvärken när din kropp har blivit tillräckligt uppvärmd med motion. Det är ett kvitto på hur din kropp fungerar i samband med träningsvärk och träning. När du har tränat klart eller gjort ett längre träningsuppehåll så svalnar musklerna i kroppen till och där sker det en viktig process som DU behöver vara extra uppmärksam på!
Musklerna drar nämligen ihop sig vid kyla och det är en stark rekommendation att du töjer ut musklerna genom att stretcha korrekt. 30 sekunder per muskel räcker innan du byter muskel för vidare stretching. Tänk på att det är viktigt att inte glömma bort baksidor eftersom att det finns framsidor av en muskel osv.

Igår kväll fick jag chansen att se svärfar igen och det var faktiskt roligt :) med tanke på att det var ett tag sen sist.